Чому Вам варто піти в IT, навіть якщо ви – гуманітарій!

1. IT – це завжди актуально

Насправді цей пункт актуальний не тільки для гуманітарію, але і для будь-якої людини, яка працює в IT. У будь-якому випадку, якщо ви оберете цю сферу, то можете бути впевнені, що без роботи не залишитеся!

2. Свобода вибору

Хоч би як парадоксально це прозвучало, але гуманітарій, який прийшов в IT, може працювати ким завгодно. На відміну від тих же технарів. Подумайте, ким може працювати випускник факультету інформаційних технологій, який прийшов до ІТ? Найімовірніше, програмістом. З меншою ймовірністю – тестувальником або менеджером проектів. Ким стане випускник мистецької академії? Знову ж таки, з великою ймовірністю – дизайнером. У цьому плані гуманітар не має жодних рамок . Менеджери проектів, HR, PR та акаунт-менеджери, технічні письменники, аналітики, викладачі, контент-менеджери, тестувальники та навіть програмісти!

3. Можливість застосувати свої знання на практиці

Поширена думка, що знання, отримані на гуманітарних спеціальностях, практично не мають реальної практичної цінності. Це має під собою реальні підстави, але не треба зневірятися. Сфера IT напрочуд багатогранна, і за бажання практичне застосування можна знайти будь-чому. Ви історик? Вас з руками відірвуть у будь-якій GameDev студії, яка виробляє ігри з історичною складовою. Психологія буде дуже корисна HR, менеджеру проектів, проектувальнику інтерфейсів, начальнику відділу або тимлід. Юристи також дуже потрібні в IT – сфері . Що ж до філологів та перекладачів, то вміння працювати з текстами та знання іноземних мов – вкрай затребуваний скілл!

4. Це не так страшно, як здається

Багато хто вважає, що будь-яка робота в галузі IT вимагає неабияких технічних знань та відповідної освіти. Як показує практика, це не зовсім так. Зрозуміло, програмісту або системному адміністратору такі знання просто необхідні, але в інших спеціальностях вони є скоріше плюсом, ніж обов’язковою вимогою. Менеджеру проектів , наприклад , набагато важливіше комунікабельність і вміння домовлятися , тестувальнику — уважність і скрупульозність , технічному письменнику — уміння добувати інформацію та зрозуміло викладати свої думки

5. Щодня щось нове

А ось цей пункт досить очевидний. Перехід у нову сферу завжди пов’язаний з великою кількістю нової інформації, і якщо раніше ви мали справу з Пушкіним та Достоєвським, то раптовий перехід на додатки та фічі може ввести в когнітивний дисонанс. Спочатку у вас голова йтиме навколо від великої кількості незрозумілих термінів, а з розмови колег на кухні ви розумітимете кожне третє слово, геть-чисто упускаючи суть діалогу. Хороша новина в тому, що це проходить досить швидко: через тиждень ви вже починаєте розуміти, що відбувається, а через пару місяців почуваєтеся як риба у воді. Перевірено: кожен гуманітарій, що прийшов до IT, з часом починає розуміти, що таке API, як працюють багтрекери і чим фреймворк відрізняється від середовища розробки. Так що якщо ви любите дізнаватися щось нове, IT – це ваш вибір!

6. Робота з текстом

Який гуманітарій не любить повозитися з текстом, вибираючи формулювання, відточуючи фрази і доводячи результат до немислимої досконалості… Хороші новини: в IT у вас точно буде можливість цим зайнятися! Справа в тому, що не всі технарі люблять працювати з великими текстами, тож якщо знайдеться хтось, готовий взяти цю роботу на себе, йому це завдання радісно і віддадуть, та ще й плюшок зверху додадуть. Тексти можуть бути будь-якими: від інтерфейсів, інструкцій та специфікацій до листів замовникам.

7. Створення продуктів для людей

Напевно, кожній людині важливо знати, що її робота є важливою і приносить практичну користь. В IT ви зможете не тільки брати участь у створенні продуктів , якими користуватимуться тисячі ( а може , і мільйони ) людей , а й зробити ці продукти ближчими та зрозумілішими звичайним користувачам . Програмісти (як і будь-які технічні фахівці) добре знаються на тому, як все влаштовано і іноді за рахунок цього можуть не брати до уваги те, як їх продукти та інтерфейси сприймає звичайна людина. Саме так і з’являються мудрі форми введення, меню, в яких неможливо щось знайти, і дикі повідомлення про помилки на кшталт «Користувач з таким значенням поля << Ім’я користувача» вже автентифікований в системі» або навіть «Error: Operation successful». Причому сам програміст на повному серйозно може не розуміти, що в цьому такого, або вважати, що це є інтуїтивно зрозумілий >> Інтерфейс, так як він зрозумілий йому самому. У таких випадках менеджери проектів (а іноді й самі програмісти) нерідко залучають гуманітаріїв, щоб вони попрацювали з додатком та виявили моменти, які можуть спричинити труднощі чи нерозуміння у технічно непідкованої людини.

8. Можливість використання іноземних мов

Робота в IT без знання іноземних мов практично неможлива. Навіть у компаніях , що працюють на російський ринок , англійська мова буде великим плюсом , оскільки більшість цікавих статей та інструкцій з використання нових технологій і бібліотек виходить англійською . Якщо ж компанія орієнтована на західний ринок, то англійська стає обов’язковою вимогою, а будь-які інші іноземні мови – великим плюсом. У роботі вони використовуються по-різному: це може бути усне чи письмове спілкування із замовником, підготовка маркетингових матеріалів (презентації, описи проектів), написання технічної документації та багато іншого.

Центр подготовки IT специалистов ActPro обучит Вас всем тонкостям и эффективным фишкам для трудоустройства по специализации Тестирование ПО.

Залишити коментар

Останні новини

Запишись на цей курс вже зараз!

    Замовлення та оплата курсу

    Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

      У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу

      Замовлення та оплата курсу

      Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

        У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу