10 порад Тестувальнику-початківцю

Складання Плану

Робота та навчання тестувальників — насамперед структурування. Відразу визначте кроки, які при послідовному виконанні дадуть Вам результат. Рішення в якому напрямку прокачувати навички в першу чергу, скільки годин на день/тиждень допоможуть куди краще виконуватипоставлені завдання.

Обирайте Мову

Мова не тільки про мови програмування. Якщо у Вас слабка англійська, це перший пункт плану. Читання мануалів в оригіналі, бути в курсі світових новин та розуміння, чому оператор або функціональний модуль називаються саме так, а не інакше, тільки освоївши англійську можна вибирати, скажімо”Java” або “Python”.

Вивчіть Кухню

Для того щоб освоїти професію тестувальника, необхідно знати деякі технічні знання: потрібно уявляти, як процесор обробляє команди, навіщо потрібна операційна система, що таке база даних чи веб-сервер. Як відрізняється тестування веб програми від тестування сайту, як правильно заводити дефекти — все це доведеться вивчити.

Використовуйте Інтелект-Карти

Інтелект-карти — інструмент, який дозволяє максимально простіше працювати з інформацією. Їх ще називають “mind-map” або “майнд-картами”. Ви візуально відображаєте інформацію, з якою працюєте, і знаходите несподівані поєднання. У процесі навчання інтелект карти дозволяють краще засвоювати матеріал.

Діліть Тестування на Частини

Будь-який складний процес можна розділити на складові та перевірити кожну з них окремо. Складіть для кожної частини ситуації від звичайної до складної і прийдіть цю шкалу повністю. Результат вийде більш об’ємним, а розуміння процесу заглибиться. Почніть з орієнтації ПЗ на девайсах, візуалу, ведення даних і поступово йдіть до коду. Створюйте чек-листи. Вони знадобляться, щоб розвантажити мозок і нічого не забути. Розділіть тестування на різні позиції: користувача, спеціаліста тех. підтримки і т.д.

Збирайте Базу Кейсів

Ведіть таблиці, записуйте цікаві випадки та способи вирішення задач. Для тестувальника буде своя база кейсів, зібраних із різних джерел.

Пишіть Зрозуміло, Підтверджуйте Красиво

Немає нічого надійнішого за задокументовані результати тестування. Може допомогти все від скриншоту до запису екрана. Чим більше наочних підтверджень, тим вищі шанси, що Вас зрозуміють правильно і не попросять переформулювати

Освойте Налагоджувальні Меню та Системи Баг-Трекінгу

Навчання Тестувальника включає роботу з меню налагодження для полегшення тестування. Системи баг-трекінгу “Jira”, “Redmine” та “Bugzilla” допомагають керувати процесом та координувати роботу.

Проводьте Стрес-Тестування

Створюйте умови максимального навантаження для програми, щоб зрозуміти, як вона поведеться в стресовій ситуації. Ви перевірете на практиці, з якою швидкістю програма виконує операції, як відновлюється, чи зберігає дані, при якому навантаженні зависає непоправно.

Пройдіть Стажування

Навчання тестувальника йде безперервно: нові проекти, нові розробки, нові завдання. Книги, ком’юніті та курси — хороша допомога у розвитку. Немає нічого кращого за постійне спілкування у професійному середовищі.

Залишити коментар

Останні новини

Запишись на цей курс вже зараз!

    Замовлення та оплата курсу

    Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

      У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу

      Замовлення та оплата курсу

      Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

        У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу