Які skills потрібні для початківця Тестувальника?

Комунікація

Тестувальник-член команди, від якої у значній мірі залежить якість продукту, а значить йому необхідно розуміти з якими технічними труднощами може зіткнутися його команда розробки. Вам потрібно вміти правильно формулювати питання. Наприклад, ви виявили баг, але сумніваєтеся наскільки ця конкретна помилка критична – тоді вам варто поспілкуватися з розробниками, щоб розуміти яку роль відіграє у продукті виявлена деталь. Для цього необхідно правильно поставити питання , і продемонструвати тому , хто запитує , що вже намагалися знайти відповідь і вирішити питання самостійно , щоб співрозмовник бачив , що ви зацікавлені в його допомозі.

Вміння Чітко Доносити Думку

Вам необхідно чітко та ясно описувати знайдені помилки, її локалізацію та поведінку для програмістів. Розробник не повинен читати твір на тему, він повинен отримати лаконічний та короткий опис. Для цього потрібно навчитися викладати думки простими пропозиціями, коротко та ясно.

Оцінка Важливості

Навичка присуджувати кожній знайденій помилці ступінь важливості. Він безпосередньо залежить від першого комунікації. Для правильної оцінки рівня помилки необхідно зрозуміти пріоритет функцій продукту для свого проекту.

Критичне мислення

Воно знадобиться для критичного аналізу всіх деталей продукту. Також необхідно буде аналізувати результати тестування, пов’язати їх із алгоритмом ваших дій. Надалі при використанні програм для самостійного тестування вам буде необхідно якісно аналізувати отриману інформацію.

Розуміння Методології Розробки ПЗ

Кожен проект використовує певну методологію розробки, уявлення про яку вам потрібно мати. Особливості та стадії можуть відрізнятися, Вам необхідно розуміти, коли починається процес тестування та що відбувається з продуктом після вашої роботи.

Види Тестування

Існують різні види тестування, зі своїми специфіками та призначеннями. Для ефективної роботи вам необхідно розуміти, який вид тестування потрібен вам зараз, як грамотно і ефективно його проводити.Види Тестування
Існують різні види тестування, зі своїми специфіками та призначеннями. Для ефективної роботи вам необхідно розуміти, який вид тестування потрібен вам зараз, як грамотно і ефективно його проводити.

Володіння ОС На Високому Рівні

Вам необхідно в деталях розуміти роботу операційних систем для коректного настроювання оточення та запобігання несподіванкам. Пов’язаних із впливом особливостей функціонування ОС на роботу тестувальника

Уявлення про client-server Архітектурі

Розуміння як працює продукт і як самостійно визначити, на чиєму боці знаходиться виявлена вами помилка. Наприклад, непрацюючий елемент на сайті – це недолік фронтенд-розробників або ж проблеми з боку серверної частини?

Початкові Знання SQL

95% веб-додатків використовують реляційні бази даних для зберігання інформації, тому мова запитів SQL стане в нагоді для розуміння процесів взаємодії програми з БД та перевірки її працездатності. Надалі вам знадобиться SQL, якщо ви вирішите зайнятися не ручним, а автоматизованим тестуванням.

Залишити коментар

Останні новини

Запишись на цей курс вже зараз!

    Замовлення та оплата курсу

    Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

      У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу

      Замовлення та оплата курсу

      Заповніть поля для запису на курс та натисніть кнопку “Далі”

        У наступному вікні відкриється сторінка сайту банку для оплати. Ми зв’яжемося з Вами для підтвердження платежу